Gevarieerde expositie in kerk Readtsjerk

READTSJERK – Het kerkgebouw uit de twaalfde in Readtsjerk is in de zomerperiode tijdens Tsjerkepaad geopend voor bezoekers. Momenteel is er een expositie van Fransciscus. Dit is een expositie, die al op meerdere plaatsen te zien is geweest. Al drie jaar lang trekt deze expositie langs kerken. De makers hiervan zijn René van Loenen (dichter), Jeltje Hoogenkamp (schilder), Cor Waringa (vertaler) en Yme van der Valk (componist). Het betreft schilderijen, gedichten en liederen. Geschiedenis kerk Door gastheer Dijkstra werden belangstellenden zaterdag hartelijk ontvangen in de kerk. Hij kon veel over de geschiedenis van het gebouw vertellen. De blauwe banken links vooraan in de kerk waren voor de mensen van adel. Mannen en vrouwen zaten niet bij elkaar in de bank, er was een rij voor mannen en één voor vrouwen. Buiten hangt aan de muur een sarcofaagsteen die in het Fries Museum stond. Sinds 7 maart 2013 is de steen...

Lees verder »