‘Giesto mei op aventoer?’ in ’t Fiskershúske

MODDERGAT In de laatste week van de zomervakantie zijn er voor kinderen in Friesland heel veel leuke activiteiten te doen! Acht Friese musea werken samen om kinderen een week vol natuur, Wetenschap en techniek te bieden. Van 28 augustus tot en met 1 september worden deze activiteiten georganiseerd, dus: ‘Giesto mei op aventoer?’ In museum ’t Fiskershúske in Moddergat is elke dag een kweldertocht bij de Waddenzee voor kinderen met hun ouders of begeleiders. Wat vind je hier in de natuur en waarom is deze plek zo bijzonder? De tocht duurt ongeveer een uur en is gratis bij een museumkaartje. In de Bjusterbaarlike Simmerwike kun je van alles te weten komen over wandtegels; ’t Fiskershúske hangt er vol mee. Daarna kun je zelf een tegeltje beschilderen, die wordt dan op een speciale wand in het museum geplaatst. Meedoen is gratis bij een museumkaartje. De andere deelnemende musea zijn: Eise Eisinga...

Lees verder »