Orgelconcert van inventief improvisator Stef Tuinstra

LEEUWARDEN – Stef Tuinstra verzorgt woensdag 23 augustus het orgelconcert in de Grote- of Jacobijnerkerk. De muzikale avond begint om 20.00 uur. Tuinstra staat bekend als een inventief improvisator in verschillende stijlen. Op het programma staan werken van Johann. S. Bach. Daarnaast improviseert hij over een opgegeven koraal. Tuinstra studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma voor orgel (1976), het eerstegraads diploma kerkmuziek en koordirectie (1978), de Prix d’Excellence voor orgel (1979) en de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours in Bolsward (1981). Van 1974-1992 was hij organist van de Jacobuskerk in Zeerijp en sindsdien van de Nieuwe Kerk in Groningen.

Lees verder »