Ternaarders naar Grutte Tsjerke

TERNAARD Met orgelspel en uitleg werd de bewoners over het ontstaan van de Grutte Tsjerke in Ternaard verteld. De activiteitencommissie van verzorgingshuis Spiker organiseert elke donderdag een activiteit voor bewoners en de ouderen uit het dorp. Dit keer werd de Grutte Tsjerke van Ternaard bezocht. Veel bewoners kwamen er vroeger om te kerken. Nu ze in Spiker zitten lukt dat niet meer. De ouderen komen nu bijeen in Spiker, daar volgen ze live de dienst via een scherm. Deze mogelijkheid is er gekomen omdat de kerk de aanschaf van camera en toebehoren heeft gedaan. Zo kunnen de diensten overal ter wereld via internet worden gevolgd. De werking van camera’s en tv-schermen werd in het kerkgebouw uitgelegd. Deze nieuwe technieken passen prima binnen het kerkgebouw dat in de zestiende eeuw werd gebouwd. Door de originele wapenschilden, het oude imposante orgel, de herenbanken en de centraal geplaatste preekstoel is deze kerk van...

Lees verder »