Vrijwilligers knappen volière bij Meckama State op

KOLLUM – De volière bij Meckama State in Kollum krijgt een flinke opknapbeurt. Vrijwilligers Auke Dam en Herman Bootsman hebben al een mooi begin gemaakt. De volière is door de jaren heen behoorlijk verwaarloosd. Het is belangrijk om een volière schoon te houden, om te voorkomen dat er muizen komen. Maar schoon was de volière niet meer. Daarom hebben Auke en Herman de nachthokken weer opnieuw geschilderd. De hokken krijgen ook betere belichting. In de buitenvolières hebben de twee heren de bodembedekking weggehaald en nieuwe bodembedekking anagebracht. Ook hebben ze de hele volière voor zien van nieuw gaas. Het verfwerk is bijna klaar en het gaas zit er aan de bovenkant weer op. Maar Auke en Herman zijn nog lang niet klaar: er moet nog zo’n 120 meter gaas bevestigd worden aan de volière. Als alles gereed is, gaan Auke Herman de vogels verzorgen. De bewoners van Meckama State kunnen...

Lees verder »