Wandelexcursie Schotse hooglanders en damherten Ketliker Skar

KATLIJK – Op woensdagavond 30 augustus organiseert It Fryske Gea een wandelexcursie op de Ketlikkerheide. Dit prachtige natuurgebied vlakbij Heerenveen is een unieke locatie. Naast de vele bosvogels beheert een kudde Schotse hooglanders het gebied. En wist u dat men hier tijdens excursies regelmatig damherten aantreft? We wandelen door statige lanen met oude beukenbomen. Het grootste deel is cultuurbos en sommige bomen staan hier dan ook al vanaf de negentiende eeuw. Al wandelend door het Ketliker Skar zien we de variatie in planten- en diersoorten. In het oude vochtige loofbos behoren dalkruid, lelietje-van-dalen en gewone salomonszegel tot de bijzondere planten. Maar ook vogels zoals de grote en kleine bonte specht, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger voelen zich hier thuis. In het naaldbos komen weer andere soorten voor, zoals goudhaan, kuifmees en zwarte mees. Opgave voor de excursie kan tot dinsdag 29 augustus a.s. 15.00 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel....

Lees verder »