Bedrijven helpen bijenvolken in Lemmer door sponsoring

LEMMER Een aantal bedrijven in Lemmer zijn Vriend van de Honingbij geworden. Elk bedrijf heeft een strook grond van 500 m2 aan het Pasveer geadopteerd. Dat was eerst ruw grasland maar nu bloeien hier bloemen zodat bijen en vlinders er stuifmeel en nectar kunnen verzamelen om te kunnen overleven. De bedrijven, die een sponsorcontract voor vijf jaar zijn aangegaan, helpen zo de bijen van de Lemster imkers die daar een bijenstal hebben. De resultaten zijn merkbaar want de bijenvolken produceren dit jaar honing. Dat was vorig jaar niet het geval. De honingoogst was toen slecht. De bijenvolken moesten met suiker worden gevoerd om te kunnen overleven omdat er in de directe omgeving van de bijenstal te weinig bloemen bloeiden. Om aan de rand van Lemmer een aantal bijenvolken te kunnen houden, hebben de Lemster imkers het adoptieplan Wordt Vriend van de Honingbij bedacht. Ze hebben de gemeente De Fryske Marren...

Lees verder »