‘Buren’ Broersma en Brundel op podium Stavoren

STAVOREN  – De debuterende Sietse Broersma uit Heech is vanmiddag met de Ora et Labora uit Heeg op een prachtige tweede plaats geëindigd in de A-klasse van de IFKS. Tony Brundel uit buurdorp Gaastmeer zeilde de Lytse Lies uit Gaastmeer als derde door de finish. De wedstrijd die vanwege gebrek aan wind was uitgesteld begon om vier uur toen er vanuit het noordwesten tot noorden een aardig briesje op stak. De in Lemmer wonende Merijn Olsthoorn stuurde de Enmanuel, het voormalige SKS-skûtsje van Earnewâld, naar de eerste dagzege. De promovendus met het oude skûtsje van Willem Timmer uit Sneek kwam daarna binnen in de wedstrijd met weinig wind werd afgekort. De tweede debutant in de A-klasse, Arnold Veenema uit Sneek, nestelde zich met zijn Zeldenrust in het begin van de wedstrijd ook in de kopgroep. Zaterdag ging de start van de IFKS op het IJsselmeer bij Hindeloopen niet door vanwege...

Lees verder »