FOTO’S | Franeker Trekzakvrouwen aan vooravond seizoensafsluiting te gast in Kloostertuin Oosterbierum

OOSTERBIERUM – De Kloostertuin Oosterbierum sluit zondag 27 augustus het zomerseizoen af. Dat gebeurt vanaf 14.00 uur met een optreden van Martin Hiemstra. Daarnaast is viltkunst te zien Lia Smid. Hiemstra is een jonge muzikant die zingt en accordeon en keyboard speelt. Hij brengt smartlappen ten gehore van André Hazes en andere Nederlandstalige artiesten. Voor de vrijwilligers van de Kloostertuin is hij een bekende, want ook in de zomer van 2016 trad Hiemstra op. Toen zorgde hij er op een zonnige zondagmiddag voor dat veel bezoekers van de tuin lang bleven plakken voor zijn muziek. Terwijl Smid in haar werk de viltkunst toegankelijk maakt dankzij verschillende vilttechnieken. Daarbij zijn motieven en kleuren uit de natuur vaak haar inspiratiebron. Franeker Trekzakvrouwen Daarnaast waren zondag tientallen mensen in de Kloostertuin Oosterbierum bij een optreden van de Franeker trekzakvrouwen. Veel Franekers en mensen uit omliggende dorpen deden de Kloostertuin aan de Sint Jorisstrjitte...

Lees verder »