IFKS-zeilwedstrijd op Stavoren met zwemmers én zeilers in zon

STAVOREN – Zullen we zeilen, zwemmen of zonnen? Bij het IFKS-zeilevenement op Stavoren heerste de zon maandag boven alles en iedereen. Na een langdurig uitstel wegens een soms totale windstilte kon er uiteindelijk worden gestart met uitsluitend de A-klasse. Met het voormalige SKS-skûtsje Emanuȅl uit indertijd Earnewâld zegevierde Merijn Olsthoorn uit Lemmer met zeilteken KL dat staat voor Kuipers Lemmer. De overige drie klassen kwamen niet aan bod. Voor de organiserende zeilvereniging Workum is de planning dit jaar dus nu al pittig.   Earnewâld speelde, met een knipoog naar de historie van de Emanuȅl, maandag een hoofdrol. Terwijl de zestien skûtsjes in de A-klasse hun opwachting maakten voor de start zeilde de A-klasse Klein retour naar de haven: de tweede afgelaste wedstrijd. Wegens gebrek aan wind en een uitdagende zon besloot de bemanning van De Swanneblom uit Earnewâld van eigenaar Age Veldboom hun skûtsje al zwemmend naar de haven te...

Lees verder »