Interview met kaatsbroers Klaas, Jos, Robert en Wiep van Wieren in Marsumer feesttent

MARSUM/FRANEKER – Klaas, Jos, Robert en Wiep van Wieren, de kaatsende broers uit Marsum, hebben het hart gestolen van het kaatspubliek. Wat is hun geheim? Die vraag staat centraal in een openbaar interview op donderdagavond 7 september in de Marsumer feesttent. Interviewers Rynk Bosma en Ate de Jong gaan met de vier broers terug in de tijd. Hoogte- en dieptepunten tijdens de belangrijkste wedstrijden – de PC, de Bond, de Bitgumer kaatsdagen – komen voorbij. Hoe speciaal was het voor de broers om met elkaar te kaatsen? En om voor hun dorp de Bond te winnen? Wat verwachtte Klaas als hij ‘allé!’ naar Wiepie riep? Had Wiep, de meest succesvolle van de vier en op de derde plaats in het kaatsklassement aller tijden, de top van dat klassement kunnen bereiken? Wie gaf het sein ‘aanvallen’ tijdens een vechtpartij in Bitgum die de geschiedenis in zou gaan als ‘Bonanza?’ Waarom was...

Lees verder »