Kijkje achter de schermen bij Dierenopvang de Wissel: trouwe viervoeters

LEEUWARDEN – De kerntaak van Stichting Dierenopvang de Wissel is de opvang en herplaatsing van zwerf- en afstandsdieren. Het gaat hierbij met name om honden en katten, maar ook konijnen en knaagdieren komen regelmatig voor in de opvang. De Wissel vraagt – langs deze weg – al geruime tijd wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. De komende weken stellen wij u naast de asieldieren ook onze opvang voor. Deze week willen wij u graag wat vertellen over onze honden. Dierenopvang de Wissel vangt jaarlijks ongeveer 300 honden op. Deze honden komen om allerlei verschillende redenen bij de opvang terecht. Heel soms nog echt als ‘zwerver’, dan is er een loslopende hond gevonden en geen eigenaar bekend. Vaak worden de zwervers snel weer opgehaald door een baasje dat al op zoek was naar de hond. Andere redenen om binnen te komen zijn bijvoorbeeld het overlijden van een eigenaar, het verhuizen van een...

Lees verder »