Medisch wonder Gerrit Dijkstra: iedereen kan sporten

DRACHTEN – Gerrit Dijkstra zwemt zaterdag vanaf de jachthaven aan Buitensvallaat naar het einde van het Moleneind, een tocht van bijna 6 kilometer. En dat is bijzonder, want Dijkstra heeft twee incomplete dwarslaesies en een complete. Met de 6 kilometer lange tocht wil de 33-jarige Drachtster laten zien hoe belangrijk het is om te sporten, juist voor mensen met een beperking. Met de zwemrace wil hij ook geld ophalen voor twee goede doelen. Het eerste goede doel is zijn eigen Stichting Handbike Team Fryslân, het tweede de Stichting Kinderfeestje Geven. Dijkstra laat zich sponsoren en ook worden zaterdag in het centrum de hele dag loten verkocht voor een speciale loterij. Tractor met kiepkar Gerrit Dijkstra was negentien en van plan om het als prof te maken in het marathonschaatsen, toen al zijn toekomstdromen in 2004 in één klap in duigen vielen bij een ernstig ongeluk. De Drachtster maakte met een...

Lees verder »