Negende amateur speelfilmfestival in steigers

SNEEK – Het negende Nationaal Speelfilmfestival voor amateurfilmers op 1 oktober in Cine Sneek in Sneek staat in de steigers. Er staan speelfilms vanuit heel Nederland en België op de rol.  Zoals vertrouwd wordt het filmfestival georganiseer door Videoclub Windjammer in Sneek. ,,Elk jaar worden de speelfilms professioneler. Je kunt eigenlijk niet meer spreken van amateurfilmers, maar beter  van non-professionele filmers”, aldus voorzitter Annet Lutz van Windjammer. Ze spreekt namens haar club dank uit aan de gemeente ‘Súdwest Fryslân’ die het festival subsidieert. Lutz: ,,Daarnaast krijgen we dit jaar financiële steun van de P.W. Jansen Stichting. Zo kunnen we opnieuw de toegangsprijzen laag houden.” Windjammer heeft al heel wat films binnen. ,,Maar er kunnen nog een paar bij. Dus  stuur je film in voor 1 september”, aldus Lutz.  Na de film is zoals elk jaar een kort interview en kan de maker iets vertellen over zijn/haar film. De jury zit ook...

Lees verder »