Problematische opening ONS

SNEEK – ONS Sneek opent zaterdag het tweede seizoen in de derde divisie. Waar tegenstander ODIN’59 wordt ontvangen is nog de vraag, want het eerste kunstgrasveld van het Zuidersportpark voldoet niet meer aan de eisen van de KNVB. ONS Sneek speelt zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen ODIN’59 vrijwel zeker niet op het hoofdveld van het Zuidersportpark. ONS heeft van de KNVB bericht gekregen dat er eerst een goedkeuringscertificaat nodig is. ONS mag wel voetballen op veld 4, het oude grasveld van de voormalige buurman WZS. ONS ligt al enkele jaren met de gemeente Súdwest-Fryslân in de clinch over het hoofdveld dat zijn vereiste demping kwijt is. Wethouder is Durk Stoker stelde vorige week voor om in ieder geval de doelgebieden te vervangen. Een lapmiddel. Een nieuw veld is een deur optie, ook al met het oog op de mogelijke fusie tussen SWZ en ONS. Dat lijk overigens nog geen abc’tje...

Lees verder »