Talentvolle muzikanten spelen muziek van Schubert en Sibelius

LEEUWARDEN – Het vierde Zomers Zondagmiddag Concert van Stichting Appassionata vindt zondag 27 augustus om 15.00 uur plaats in de Doopsgezinde kerk Leeuwarden. Het North Sea Ensemble brengt muziek van Schubert, Schulhoff, Sibelius en Webern. The North Sea Ensemble bestaat uit Emily Davis (viool), Charlotte MacClure (viool), Clément Holvoet (altviool) en Dana de Vries (cello). Emily Davis studeerde viool bij Mateja Marinkovic aan de Royal Academy in Londen en behaalde met onderscheiding haar bachelor en master diploma. Zij volgde masterclasses in festivals bij onder andere Maxim Vengerov, Daniel Hope en Fabio Biondi. Momenteel is Emily concertmeester van het Bergen Philharmonisch Orkest in Noorwegen voor het seizoen 2016-17 en sinds 2016 ook bij het European Union Youth Orchestra. Op haar zestiende verliet Charlotte MacClure het Verenigd Koninkrijk om te studeren aan Idyllwild Arts Academy in Zuid-Californië bij Todor Pelev. In 2011 won ze de ABRSM beurs voor haar bachelor in muziek,...

Lees verder »