Tsjerkepaad in historisch kerkje Kortehemmen goed bezocht

KORTEHEMMEN – Historie leeft in het historische kerkje van Kortehemmen want iedere zaterdagmiddag bezoeken maar liefst 40 tot 50 belangstellenden het middeleeuwse godshuis. De organisatie is hier erg tevreden over. Uit reacties blijkt dat veel mensen nooit hebben geweten dat dit kerkje uit 1300 bestond en ook nog eens een dependance was van het eens zo machtige klooster in Smalle Ee. Het klooster in Smalle Ee is allang verdwenen maar dit kerkje is nog nagenoeg in originele staat te bewonderen. Tegenwoordig wordt de kerk naast enkele kerkdiensten ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals exposities, concerten, huwelijken, lezingen. Maar ook voor opbaringen en condoleances. Zaterdagmiddag 26 augustus is de kerk in het kader van Tsjerkepaad opnieuw te bezichtigen. Als bijzondere activiteit speelt er een trio van drie harpistes. Tevens is de expositie Folkskeunst en Boarterguod te bezichtigen. De toegang is gratis. De kerk  aan de boerestreek 13 is tot en met...

Lees verder »