Vijf boerenbedrijven organiseren activiteiten tijdens Brommels!

Op zaterdag 26 augustus openen vijf leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden de deuren van hun bedrijven voor bezoekers van het bramenfestijn Brommels! Op de boerderijen in Jistrum, Eastermar, Twijzel, Boelenslaan en Veenklooster organiseren ze tal van activiteiten. In de omliggende weilanden kunnen er bramen worden geplukt.Het weiland inOp het melkveebedrijf van de familie Kees en Thea Broersma-Van der Meer aan de Ieswei 10 in Jistrum is van alles te beleven. Belangstellenden kunnen met oud-boswachter Jacob Bijlsma op excursie het weiland in. Wie nieuwsgierig is naar wat er in de houtwallen groeit en bloeit kan zich opgeven voor een leerzame rondgang langs bijzondere planten en bomen via info@noardlikefryskewalden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen. De excursies starten om 11.00 en 13.00 uur op de boerderij.‘Limonadekoe’Aan de Seadwei 17 in Eastermar bevindt zich boerderijcamping Yn ‘e Lânsdouwe van Fokke en Ella Benedictus-Swart. Op de voormalige biologische...

Lees verder »