Visserslatijn donderdagmiddag in Heeg

HEEG – De wandelende theatervoorstelling Visserslatijn over de palinghandel tussen Heech en Londen is donderdag opnieuw mee te beleven in Heeg. Van 16.00 – 17.30 uur wandelen Anne Wigerts en zijn vrouw Corneliske, vanaf Watersportcamping Heeg, De Burd 25a Heeg, door het dorp Heeg om in een theatrale, humoristische wandeling meer te vertellen over de geschiedenis van het dorp en de bloei van de palinghandel. Ga jij ook mee? Het watersportdorp Heech en de Heechemers staan bekend om de palinghandel. Al in 1342 is er sprake van palinghandel op Londen. Hoe kan het, dat deze handel op Londen zo tot bloei kon komen? En waarom mogen de Friezen vrij aanleggen aan de Londense rede en is er zelfs sprake van een Dutch Mooring? Onderweg vindt het echtpaar onverwacht een aantal zoekgeraakte relikwiën terug en zijn de mede wandelaars getuige van de koninklijke ontknoping van het geheim van Heech. Wandel mee...

Lees verder »