Weg door Ee (N358) krijgt nieuw gezicht

Op donderdag 28 augustus is het zover. De werkzaamheden aan de provinciale weg door Ee gaan los. De kruispunten worden aangepakt zodat het verkeer straks beter zicht heeft. Daarnaast moet de nieuwe weg beter bij het historische karakter van het dorp passen. De werkzaamheden duren tot eind november. “Ús doarp krijt in nij gesicht”, zo staat op het grote bouwbord dat straks aan het begin van het dorp staat. Op de foto staan Jelka Boersma en Jasmijn Meerstra. Ze zijn 8 en 9 jaar en buurmeisjes van elkaar. Op dit moment mogen ze niet alleen over de drukke provinciale weg fietsen. Er rijden grote vrachtwagens en het autoverkeer rijdt vaak erg snel. Daar komt straks verandering in. Het verkeer mag dan nog maar 30 kilometer per uur rijden. Ook krijgt de weg een nieuwe uitstraling, een ‘nieuw gezicht’, zodat hij beter past bij het oude karakter van het dorp.HinderAannemer Roelofs...

Lees verder »