Ameland kiest voor vijfkwartiers afvaart

BALLUM – De gemeenteraad kiest de vijfkwartiers afvaart als oplossing voor de vertragingen van de veerboten tussen Holwerd en Ameland. In de huidige dienstregeling vaart de boot een uurdienst, met drie kwartier varen en een kwartier laden en lossen. Bij vertragingen door laag water en grote drukte wordt die drie kwartier niet gehaald en lopen de vertragingen uit. Dit levert een onbetrouwbare veerdienst op waar de reizigers, de eilanders en de bedrijven op het eiland last van hebben. De nadrukkelijke wens van de Amelander gemeenteraad wordt in een brief vervat en naar Minister van Infrastructuur & Milieu Melanie Schulz van Haegen gestuurd. Zij beslist uiteindelijk over de oplossing en dat wil ze komende maand gaan doen. In januari van dit jaar besloot minister Schulz tot een nieuw onderzoek om alle varianten van de veerverbinding in beeld te brengen. Bureau Goudappel Coffeng, adviseurs op het gebied van mobiliteit, deed het onderzoek....

Lees verder »