Arnold Veenema brutaal koploper na twee races

HEEG – Arnold  Veenema uit Sneek heeft na twee wedstrijden zonder aftrek brutaal de leiding genomen in de A-klasse van de IFKS. Met de Zeldenrust kwam de gepromoveerde schipper uit Sneek vandaag op het Heegermeer bij Heeg als derde binnen. Bij Stavoren was hij een dag eerder vijfde. De winnaar van gisteren, Sietse Broersma kwam met de Ora et Labora op thuiswater niet verder dan een achtste plaats achter Tony Brundel en voor IJlster Siebo Zijsling. Hiermee zijn de eerste drie van het klassement na twee races genoemd. Veenema staat met 8 punten voor Broersma en Brundel die elk 10 punten hebben. De winst vandaag ging naar Arend Wisse de Boer van het skûtsje Drie Gebroeders uit Gorredijk. De A-klasse ging vandaag twee keer van start. De eerste race werd vanwege de wegvallende wind afgebroken. Na enkel uren wachten stak er een briesje op waarna een tweede start volgde.  

Lees verder »