Bjusterbaarlike Simmerwike in Natuurmuseum Fryslân

LEEUWARDEN – De laatste week van de vakantie staat sinds twee jaar bekend als de Bjusterbaarlike Simmerwike. Verschillende Friese musea houden van 28 augustus tot en met 1 september leuke activiteiten voor kinderen rond het thema Natuur, Wetenschap en Techniek. Ook in het Natuurmuseum Fryslân is van alles te beleven. In het Natuurmuseum gaan kinderen een lantaarn maken. Met deze lantaarn gaan ze vervolgens een fotospeurtocht doen op Darwins Zolder, waarbij ze op verschillende donkere plekken een letter moeten zoeken. Hebben ze het woord gevonden dat deze letters samen vormen, dan gaan ze daar naar de volgende activiteit: een vergrootglas maken. Hiermee kunnen ze verschillende soorten insecten bekijken en aan de slag met onderzoeksvragen waarbij ze de loep nodig hebben. Andere musea die meedoen aan de Bjusterbaarlike Simmerwike zijn het Fries Scheepvaart Museum in Sneek, Museum ’t Fiskershúske/Admiraliteitshus in Moddergat, Jopie Huisman Museum in Workum, Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in...

Lees verder »