Dirk Donker sluit concertserie af

SNEEK – Het laatste orgelconcert in de Martinikerk wordt maandag 4 september gegeven door de organist van de Martinikerk Dirk S. Donker. Zoals al vele jaren gebruikelijk sluit Dirk Donker de door hem in samenwerking met het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente georganiseerde concertserie af met een Bachconcert. Het concert begint om acht uur. Dat het laatste concert in de serie een Bachconcert is, is gebruik geworden na het gereedkomen van de restauratie van de Martinikerk in 1994. De oudere bezoekers zullen zich nog de donkerbruine waas herinneren die over de klank lag wanneer de muziek van Bach op de lessenaar werd gezet. Door de reconstructie van het Rugwerk en het Pedaal in hun achttiende eeuwse gedaante werd het klankenpalet van het orgel weer zodanig dat het een feestje werd om muziek van Bach en zijn illustere tijdgenoten te programmeren. Dat is in de loop van de jaren...

Lees verder »