Expositie Offingawiersters

OFFINGAWIER – In het kader van Tsjerkepaad zijn het kerkje en ook het dorpshuis van Offingawier omgetoverd tot sprankelende expositieruimtes met schilderijen van Offingawierster Ann van der Marel en beelden van dorpsgenote Marij de Roos. Temidden van dorpsgenoten is het mooie kerkje, dat uit 1335 stamt, de favoriete locatie voor Ann van der Marel om te exposeren. Ze vond in Friesland licht en ruimte gevonden en werkt het liefst in de buitenlucht. In verschillende jaargetijden legt ze de omgeving van Offingawier treffend vast in gevoelige olieverfschilderijen. Op een hete zomerdag, met de neus vol geur en stof van het geschudde hooi. Of in de winter bij -4 C. De Sylskrite schetsen om later in de warmte van het atelier uit te werken. In Bergen laat ze zich inspireren door de schilders van weleer, maar blijft meer impressionist dan expressionist. Ook de tuin is een inspiratiebron voor Ann. In dorpshuis De Wier...

Lees verder »