Grote brand bij boerenbedrijf in Oldeholtwolde

OLDEHOLTWOLDE – Dinsdag aan het einde van de middag is er brand uitgebroken bij een boerderij aan de Brugslootweg in Oldeholtwolde. In eerste instantie rukte de brandweer van Heerenveen uit voor een caravanbrand. Al snel bleek dat het om een sta-caravan ging die al volledig in brand zou staan. De brandweer schaalde hierop op naar middelbrand. Bij het ter plaatse komen had de boerderij waar de sta-caravan tegenaan stond ook vlam gevat. Om voldoende water bij de brand te krijgen werd besloten om op te schalen naar het sein grote brand. Brandweerkorpsen van Nieuwehorne, Olderberkoop en Joure kwamen vervolgens naar Oldeholtwolde om de collega’s van Heerenveen te assisteren. Met een zogeheten water transport systeem is water vanuit een nabijgelegen zandwinput naar de brand getransporteerd.  Om 19.00 uur was men de brand meester. Ondanks de snelle inzet van de brandweer is de sta-caravan volledig verwoest en heeft de boerderij grote schade...

Lees verder »