IFKS-zeilwedstrijd zege voor Opsterland en vraag voor rest

HEEG – Trumpiaanse toestanden bij de IFKS-zeilwedstrijd op de Hegemer Mar gaven de finish in de A-klasse dinsdagmiddag laat een turbulentie met een blijvend draai-effect. Na het veilig binnenlopen van de twee Opsterlandse skûtsjes Drie Gebroeders van Arend Wisse de Boer en It Swarte Wief van Jaap Hofstee kwamen de overige veertien skûtsjes massaal op de finishboei af. Achter derde binnenloper Arnold Veenema met Zeldenrust uit Sneek probeerde Sikke Heerschop van Wylde Wytse op de valreep een verkeerde slag te corrigeren. Heerschop kwam met een mager stuurboordslagje aan de verkeerde kant van de eindboei terecht en stuurde zijn schip alsnog diagonaal op de finishlijn. Voor zijn naaste achtervolger Merijn Olsthoorn met Emanuel uit Lemmer zat er niets anders op dan de eindboei lichtjes aan te tikken aan ook de verkeerde kant. Beiden moesten inderhaast een stormrondje maken in het geweld van binnenkomende schepen. Olsthoorn zou hierbij, achteraf bekeken, niet de...

Lees verder »