Inside/Out: schilderen aan doek van 18 meter

LEEUWARDEN – Inside/Out is een groots project dat wordt opgezet in het kader van LF2018. Bedoeling is dat onder begeleiding van kunstenares Baukje Spaltro een groot cirkelvormig doek beschilderd gaat worden. De ‘co-creators’ die meedoen zijn bij de psychiatrie of verslavingszorg betrokken (geweest), al was dat maar voor even. Dit evenement vindt op vijf locaties in de provincie plaats. Door Jantsje Walstra / YourPost   Vijf doeken worden in Franeker, Sneek, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden gemaakt en zullen met elkaar verbonden worden bij Groot Lankum Franeker. Zo ontstaat een heel panorama met een doorsnee van 18 meter. Doel is om de innerlijke wereld van (ex-)cliënten te verbeelden op het doek, om zodoende buitenstaanders te laten ervaren hoe het is om zo tegen de buitenwereld aan te kijken; in dit geval het Friese landschap. Dit noemt men ook wel ‘mental landscapes’. Daardoor hoopt men meer begrip te kweken voor mensen met een...

Lees verder »