Internationale vrijwilligers aan de slag in de Mieden

Van 19 augustus t/m 2 september waren 18 jongeren uit Canada, Turkije, Frankrijk, Taiwan, Servië, Japan, Spanje, Duitsland, Italië, Tsjechië, Slowakije, Rusland, Wit Rusland en Nederland vrijwillig de handen uit de mouwen in gebieden van Staatsbosbeheer in Noard Fryslân.Zij dragen bij aan het natuurbehoud van de Buitenposter Mieden met werkzaamheden die niet met machines gedaan kunnen worden. Dit vrijwilligersproject is een samenwerking tussen SIW Internationale Vrijwilligersprojecten en Staatsbosbeheer Noard Fryslan. Tijdens het project werken jongeren uit 12 verschillende landen en met diverse culturele achtergronden aan één gezamenlijk doel.De vrijwilligers gingen aan de slag in de prachtige bloemrijke blauwgraslanden van de Mieden. Het werk bestond uit: het harken van maaisel, afvoeren van hooi, snoeien van begroeiing in petgaten, en maatregelen ter bescherming van dieren. Handmatig hooien op natte terreinen die niet machinaal bewerkt kunnen worden, is cruciaal is voor de diversiteit en behoud van bedreigde plantensoorten, zoals de blonde zegge en blauwe...

Lees verder »