Kazemattenmuseum verwacht deze week 10.000ste bezoeker

KORNWERDERZAND – Het Kazemattenmuseum verwacht vrijdag 25 augustus de tienduizendste bezoeker van dit seizoen. Daarmee loopt het bezoekersaantal in de pas met voorgaande jaren. Tot op dit moment konden er onder de bijna 10.000 bezoekers enige duizenden schoolkinderen worden geteld. Daaruit blijkt volgens het Kazemattenmuseum dat de aandacht onder de jonge generaties springlevend is. Het Kazemattenmuseum is dit jaar verder gegaan met de ingrijpende herinrichting. Zo zijn de entree en de kassa vernieuwd, is het monumentenplein zestig centimeter opgehoogd, is een multimediale presentatie over de rol van de Koninklijke Marine in de meidagen van 1940 gerealiseerd en zijn nieuwe buitenbebordingen en landmarks geplaatst. Daan Roosegaarde Komende winter wordt in de zogenaamde zoeklichtkazemat, kazemat VII, een ontwerp van Daan Roosegaarde gepresenteerd. Daarmee is het Kazemattenmuseum voor het eerst in haar bestaan gedurende de winter deels geopend. ,,Verder hopen wij in de komende winter en in het voorjaar de resterende delen van...

Lees verder »