Klompkesilen tijdens Small Sail de Rottefalle

ROTTEVALLE – In het weekend van 15-16-17 september wordt het evenement Small Sail de Rottefalle gehouden, vanwege het 130-jarig bestaan van skûtsje de Rot. De organisatie wil ook graag klompkesilen houden.  Tijdens dit evenement met vele activiteiten is er voor de kleintjes twee keer een poppenkastvoorstelling in de DG-kerk aan de Haven. Voor de basisschoolkinderen wordt er een wedstrijd klompkesilen gehouden. De organisatie heeft nog geprobeerd het iepen kampioenschap klompkesilen naar Rottevalle te halen, maar: ,,dat is in september geen haalbare zaak. Te kort na de schoolvakanties. Dat heeft in mei plaatsgevonden in Akkrum”, aldus Joke van der Zwaag. Er zijn al een aantal opgaven op toch te gaan klompkesilen, maar er kunnen er nog meer bij. Wie wil meedoen met zijn zelfgemaakte klompje: zaterdag 16 september is de start om 14.00 uur bij de haven van La Dure in Rottevalle. Voor elk kind is er een leuk attentie en voor...

Lees verder »