Lezing over Loman in Bloemrijk Vertrouwen

ALDTSJERK – Auteur Gerhild van Rooij geeft vrijdag 25 augustus een lezing over Jan Loman. De lezing vindt plaats in Galerie Bloemrijk Vertrouwen aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk. Jan Loman (1918-2006) was een multidisciplinair kunstenaar en haikudichter. Hij is bekend van zijn Waddenlogo. Met dank aan Kunstruimte Wagemans in Beetsterzwaag toont Galerie Bloemrijk Vertrouwen tot en met 30 augustus 2017 zeefdrukken, vlieseline-collages, schilderijen en objecten van Loman. Hier wordt in de lezing naar verwezen. Gerhild van Rooij publiceerde onder meer drie monografieën over multidisciplinaire kunstenaars en is regelmatig gastspreker voor musea en culturele instellingen. Onder de honderden beschouwingen over kunst en erfgoed in ruim dertig bladen, waren er acht over Lomans werk in de openbare ruimte, recent stond in Pluskrant Magazine het artikel ‘Loman en De Stijl’. Galerie Bloemrijk Vertrouwen is geopend op donderdag tot en met zaterdag

Lees verder »