Nationale Nachtvlindernacht in Leeuwarder Bos

  LEEUWARDEN – De Nationale Nachtvlindernacht vindt vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus plaats. De Vlinderstichting organiseert de avond op verschillende plekken in Nederland, waaronder in Leeuwarden.  Nachtvlinders zijn intrigerende dieren, waar in Nederland alleen al bijna 2400 soorten van voorkomen. Zonder nachtvlinders waren er aanzienlijk minder vogels en vleermuizen. Nachtvlinders zijn er in vele kleuren en vormen en dragen bijzondere namen zoals rood weeskind, huismoeder, schaapje, roesje en goudvenstertje. Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht wordt de bijzondere wereld van nachtvlinders in het Leeuwarder Bos zichtbaar gemaakt en wordt er tekst en uitleg gegeven over het bijzondere leven van deze dieren. Door middel van met stroop ingesmeerde bomen en een speciale lampopstelling worden de vlinders zichtbaar voor geïnteresseerden. De gratis excursie in het Leeuwarder Bos start vrijdagavond vanaf 20:45 uur bij Camping Taniaburg (Vierhuisterweg 72, Leeuwarden). Er volgt vanaf 21:00 uur een inleiding over nachtvlinders waarna er vervolgens onder begeleiding van gidsen...

Lees verder »