Slotconcert Gerben Mourik in zomerserie Martinuskerk

SNEEK – Gerben Mourik verzorgt maandag 11 september om 20.00 uur het slotconcert in de Martinuskerk in Sneek. Hij speelt een programma met werken van Th. Dubois, A. Fauchard en H. Andriessen. Tevens improviseert hij een 5-delige orgelsynfonie op 4 Gregoriaanse thema’s. De thema’s zullen door pastoor Peter van der Weide en vaste organist van de kerk Frits Haaze worden voorgezongen. Gerben Mourik behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (1 e fase) en de aantekening orgelimprovisatie in 2004. In 2006 studeerde hij cum laude af voor de opleiding 2e fase uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium. Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Gerben Mourik verleende zijn medewerking aan 25 cd-opnamen. Hij is als vaste organist verbonden aan de Grot- of St. Michaëlskerk te Oudewater.

Lees verder »