Vandalen slopen Natuurontmoetingstuin

SNEEK – In de kortgeleden met veel vreugde geopende Natuurontmoetingstuin in de Noorderhoek in Sneek is gistermiddag een grote ravage aangericht. De stenen muren zijn vrijwel volledig gesloopt, picknicktafel in de borders gesmeten en de ramen van het tuinhuisje ingegooid. ,,Echt niet te filmen’, reageerde een geschokte Ebel Koppen gister vanmorgen. Bij haar en de vrijwilligers die anderhalf jaar hun hele ziel en zaligheid in de tuin stopten was de verslagenheid groot. Een getuige heeft gistermiddag een groepje jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar gezien in de buurt van de tuin. Supermarkt Poiesz Noord gaat camerabeelden uitlezen in de hoop dat er verdachten op duiken. De vrijwilligers van de natuurtuin hebben aangifte gedaan van de vernieling in de tuin achter de Steve Jobsschool en naast het AZC. ,,Anderhalf jaar hebben wij als Wijkplatform keihard gewerkt om een mooie gezellige tuin te maken in onze wijk De Noorderhoek....

Lees verder »