De Ontmoeting: Jan van der Werf

In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Jan van der Werf aan het woord. Jan is vismeester en fotograaf voor onder andere de Zuid-Friesland. Wie ben je? ‘Mijn naam is Jan van der Werf en ik ben 66 jaar oud. Ik ben vismeester, ik ben fotograaf voor onder andere de Zuid-Friesland, werk als vrijwilliger bij Hof en Hiem in Lemmer en zing in het Lemster mannenkoor.’ Hoe ben je in aanraking gekomen met fotografie? ‘Fotografie was nooit een hobby van mij. Maar toen in 1980 de Zuidwesthoek werd opgericht, wat nu de Zuid-Friesland is, kwam ik in aanraking met fotografie. Ik schreef al stukjes voor de krant, maar daar moesten ook foto’s bij worden gemaakt. Ik werd toen gevraagd of ik dat wilde doen. Dat wilde ik wel. Ik heb een fotocursus gevolgd en ben begonnen met fotograferen. Dat werd steeds meer. Ik...

Lees verder »