De Uitdaging: “Activiteiten in maatschappij organiseren”

In de rubriek De Uitdaging portretten van mensen met een bijzonder verhaal en de uitdaging in hun leven. Deze keer Suus Terpstra, begeleider dagbesteding bij woonzorgcentrum Anna Schotanus in Heerenveen. Vanaf 1981 is Suus Terpstra (53) werkzaam in de zorg. Iets wat ze altijd ook had gewild. Ze begon in de ouderenzorg en is daar ook altijd in gebleven. Wat haar aanspreekt in die doelgroep, is dat ze graag voor ouderen wat wil betekenen en hen het gevoel wil geven dat die laatste levensfase er echt nog wel toe doet. Sinds 1994 is ze werkzaam bij woonzorgcentrum Anna Schotanus in Heerenveen. Eerst als ziekenverzorgende en sinds 2004 als activiteitenbegeleider. Omscholen “In 2004 heb ik mij om laten scholen van ziekenverzorgende naar activiteitenbegeleider. Dat deed ik vanwege persoonlijke omstandigheden. Ik had wel altijd in mijn achterhoofd dat ik iets in de activiteiten wilde gaan doen, als ik iets anders wilde of...

Lees verder »