Drukke koersperiode voor Anouska Koster

Voormalig Nederlands kampioen Anouska Koster zit niet bepaald stil de laatste weken. Na een drukke criteriumperiode die ze afsloot met winst in de Gouden Pijl in Emmen reisde de Westereense naar Zweden en Noorwegen voor enkele koersen op het hoogste niveau, de UCI Women`s WorldTour. Koster zette zich veel in voor haar ploeg WM3 Pro Cycling én met succes.Dubbel programma in ZwedenDe rondreis in het Noorden begon met een dubbel koersprogramma in Zweden. Eerst legde Koster met haar ploeg een ploegentijdrit in Crescent Vargarda af. In de strijd tegen het uurwerk behaalde de ploeg een nette 7e plaats. Twee dagen later werd er opnieuw gekoerst in Zweden. In de wedstrijd over 152 kilometer reed Koster veel in dienst van haar kopvrouw Marianne Vos. Die beloonde het harde werk van Koster en haar ploeggenotes met een 2e plek. Koster zelf kwam als 41e over de streep.Afzien in NoorwegenNa enkele dagen rust...

Lees verder »