€1,8 miljoen voor toerisme en recreatie in Zuidwest Friesland

Hoe trek je nieuwe bezoekers? Hoe verleid je recreanten om terug te komen? En hoe speel je het klaar dat ook inwoners de eigen regio beter leren kennen, en de activiteiten en evenementen op waarde weten te schatten? Het marketingteam van de Stichting Regio Marketing Zuidwest Friesland (SRM ZWF) is sinds dit voorjaar bezig om antwoorden te vinden op deze vragen. “In het toerisme en de recreatie in deze regio zijn vele honderden bedrijven, ondernemers en belangenorganisaties actief”, zegt voorzitter Bart Hakbijl van de stichting. “De onderlinge verscheidenheid van deze bedrijven is enorm. Tegelijkertijd is er ook veel wat hen bindt. Aan ons nu de taak om dit gemeenschappelijke vorm te geven, helder te benoemen en gezamenlijk uit te dragen.” De gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren namen het initiatief voor deze krachtenbundeling in de toeristisch-recreatieve sector. “Wij geloven in een sterke regionale toeristische organisatie”, zegt wethouder Maarten Offinga van...

Lees verder »