IFKS-zeilwedstrijd: hoera voor Hofstee

SLOTEN- Op één oor, met het zwaard aan stuurboordkant boven de waterspiegel, finishte Rutger Boonstra uit Sneek woensdagmiddag met zijn Hoop op Welvaart bij de IFKS in de klasse A-klein. Op de Sleattemermar bij Sloten gaf hij hiermee, als derde binnenloper, een fraai visitekaartje af als voorteken voor de volgende pittige strijd: in de A- of topklasse. Als verrassend winnaar kwam daarbij Jaap Hofstee met It Swarte Wief uit De Tynje uit de bus. Verrassend voor het oog én voor het oor, want Sikke Heerschop dirigeerde bijna een wedstrijdlang de compositie van de dag. Voor de eerste slag bij de bak-om te ronden bovenwindse boei tekende Froukje Osinga met Jonge Jasper uit Franeker. Met Sikke Heerschop van Wylde Wytse uit Rotterdam en de puik zeilende Walter de Vries van Goede Verwachting uit Sloten herleefden oude tijden. Een roemrijk verleden sprak hier boekdelen. Met tientallen jaren zeilervaring kreeg het gevecht in...

Lees verder »