Internationale vrijwilligers aan de slag in de Mieden

DE WESTEREEN – Achttien jongeren uit Canada, Turkije, Frankrijk, Taiwan, Servië, Japan, Spanje, Duitsland, Italië, Tsjechië, Slowakije, Rusland, Wit Rusland en Nederland zijn sinds deze week aan het werk in gebieden van Staatsbosbeheer Noard Fryslân. Ze dragen bij aan het natuurbehoud van de Mieden door werkzaamheden uit te voeren die niet met machines gedaan kunnen worden.  In de eerste dagen van hebben ze maaisel geharkt, hooi afgevoerd, begroeiiing in petgaten gesnoeid en maatregelen getroffen ter bescherming van dieren. De vrijwilligers snoeien ook struiken langs wandelpaden en boompjes die andere planten dreigen te overwoekeren. Al deze werkzaamheden dragen sterk bij aan het natuurbehoud en de recreatieve waarde van de natuur in de Noardlike Fryske Wâlden. De vrijwilligers zijn nog tot en met 2 september aan het werk in de natuur.

Lees verder »