‘Slach om Reahûs’ viert jubileumeditie

REAHUS – De ‘Slach om Reahûs’ viert een nieuw lustrum. De hardloopwedstrijd die voorheen te boek als de ‘Reahuster Trimloop’ wordt zondag 3 september voor de 20ste keer gehouden. In 2007 werd het evenement omgedoopt tot de ‘Slach om Reahus’. Sindsdien is het evenement sterk in populariteit toegenomen, met een groeiend deelnemersveld. Het pittoreske Reahûs staat centraal tijdens deze hardloopwedstrijd.  Een deel van het parcours gaat ook over de Slachtedyk. Hardlopers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. De kortste afstand is bedoeld voor de jeugd. De start en de finish van de ‘Slach om Reahus’ zijn in Reahûs, pal voor de gezellige dorpskroeg Café De Ree. Het parcours van de hardlopende kinderen loopt deels over de plaatselijke camping De Finne. De 6 kilometer is bedoeld voor recreanten. De wedstrijdatleten nemen deel aan de 9 kilometer. Bij beide afstanden wordt het buurdorp Tirns aangedaan. Via een...

Lees verder »