Stileven | De mienskip? Die ligt op straat

Ik hoor een klap en een vloek, ik draaf naar buiten. Op het kruispunt liggen een man en een vrouw, half onder hun fietsen. Haar hoofd bloedt, zijn schouder is pijnlijk. Zij fietsten hard, de jonge automobilist had hun niet gezien. ,,Daarom is het ook een ongeluk”, zegt hij. Zes vrouwen schieten te hulp, uit alle hoeken en huizen. Eén van hen is verpleegster. Zonder poeha doet ze vakkundig de dingen die moeten gebeuren. Een passerende automobilist kijkt vragend: ,,Kan ik wat doen?”, maar omdat er genoeg verstandige vrouwen zijn, rijdt hij door. De auto heeft een forse deuk. ,,Dat is maar materiële schade”, zegt de bestuurder. Hij staat te shaken, maar maakt opnieuw een verstandige opmerking. Niemand bedenkt dat de politie misschien moet komen. Als de bestuurder is bekomen van de enorme schrik brengt hij de fietsers naar huis. De mienskip? Die ligt op straat.

Lees verder »