Teleurstelling voor skûtsjeteam Zeldenrust

SLOTEN – Na twee prima eerste dagen kreeg de bemanning van de in de A-klasse van de IFKS debuterende Zeldenrust uit Sneek vanmiddag een flinke teleurstelling te slikken. Op het Slotermeer kwamen schipper Arnold Veenema en zijn team niet verder dan een 15e plaats. Het was stadgenoot Florian Zwart uit Sneek te danken dat Veenema, tot vandaag klassementsleider zonder aftrek, niet als 16e en allerlaatste binnen kwam. Zwart kon over stuurboord niet in het gaatje bij de ton en moest terug. Dat gaf Veenema, die na een fout een rode vlag kreeg en en strafrondje moest maken, de kans om op de valreep de rode lantaarn over te geven. Ook Zwart draaide een strafrondje na een penalty van scheidsrechter Jos Spijkerman. De derde race van de IFKS, met eindelijk voldoende (matige) wind, werd gewonnen door Jaap Hofstee uit de Tijnje met het skûtsje ‘Swarte Wief’. In het klassement mét aftrek...

Lees verder »