Tessa Blaauw en Klaas Koelhuis nemen na 43 jaar afscheid van Bruna Franeker

FRANEKER – Na 43 jaar komt er een einde aan het werk van Tessa Blaauw en Klaas Koelhuis voor Bruna Franeker. Zij hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De nieuwe eigenaren worden Peter en Marleen Brons. ,,Zij gaan met Bea, Anna, Miriam, Irina en Marieke de klanten op de vertrouwde wijze van dienst zijn”, zeggen Tessa en Klaas. De winkel aan de Dijkstraat 29 werd op 8 maart 1974 geopend door Jan Blaauw. Het assortiment van de toenmalige Lektuurwinkel bestond voornamelijk uit tijdschriften. Nog geen jaar later was de ruimte te klein en verhuisde de winkel naar de huidige locatie. Aan de Dijkstraat was meer ruimte voor de verkoop van boeken, tijdschriften en schrijfwaren. Een deel van de winkel werd ingericht als galerie. Na enige tijd werd het naastgelegen pand aangekocht, waarin Galerie Blaauw werd gevestigd. In 1977 kreeg de winkel het certificaat Erkende boekhandel en werd de naam gewijzigd in...

Lees verder »