Veel aandacht voor Week van de Alfabetisering in bibliotheek

HEERENVEEN – Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om hiervoor aandacht te vragen, houdt de Stichting Lezen & Schrijven van maandag 4 tot en met zondag 10 september de Week van de Alfabetisering. Wie niet goed kan lezen loopt tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken regelen en ook aan je kind voorlezen. Wie niet goed kan lezen, kan niet goed meedoen in onze samenleving. En daar hebben we allemaal last van. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem. In de bibliotheken van Heerenveen, Jubbega en Akkrum helpen vrijwilligers van het Digi-Taalhuis mensen in kleine groepjes beter te leren lezen, schrijven en met de computer omgaan. In Heerenveen is tweemaal per week een inloopspreekuur: dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. In Akkrum wordt op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur zo’n...

Lees verder »