Vermilion doet proefboring in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE -Deze maand worden er booractiviteiten uitgevoerd door  Vermilion op de boorlocatie aan de Vogelweide in Nieuwehorne. De boortoren staat inmiddels opgesteld. De operatie zal circa vier weken in beslag nemen, daarna zullen de boorinstallaties weer van de locatie worden afgevoerd. Op locatie aan de Vogelweide te Nieuwehorne heeft Vermilion Energy Netherlands in 2009 een put geboord: NWH-01. Destijds is winbaar gas aangetroffen, maar dit is nog niet in productie gebracht. Vermilion vermoedt dat er in een tweede voorkomen eveneens winbaar gas zit. Vanaf de bestaande mijnbouwlocatie gaat Vermilion, op basis van deze inzichten, door middel van een proefboring een nieuwe aardgasput boren: NWH-02. Als het aardgas economisch winbaar is, wordt er een aardgastransportleiding van de locatie Nieuwehorne naar het leidingkruispunt te Mildam aan de Ottersweg aangelegd. Vervolgens worden de putten NWH-01 en -02 aangesloten op een productie-installatie en het bestaande aardgasnetwerk van Vermilion. Aardgasproductie zal pas plaatsvinden als alle...

Lees verder »