Feestelijk orgelconcert in De Karmel

WOUDSEND – De Kamper organist Gerwin van der Plaats geeft woensdag 6 september een feestelijk orgelconcert op het pas gerestaureerde Bakker & Timmenga-orgel van De Karmel aan het Alt Tsjerkhof te Woudsend. Van der Plaats is onder andere bekend als dirigent van het Kamper Mannenkoor maar ook als organist is hij een opvallende verschijning in orgelminnend Nederland. De organisatie vertelt: ,,In De Karmel kunnen we literatuurspel van hem verwachten aangevuld met romantische en improvisaties. Maar bij Van der Plaats krijg je altijd meer dan alleen het gangbare. Laat u zich verrassen door de theatrale en humoristische kant van zowel de concertgever als van het orgel”. Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet en de Hoeksteen te IJsselmuiden. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren. Gerwin is een veelgevraagd...

Lees verder »