Fietstoertocht Drachtster Kei

DRACHTEN – Fietstoerclub Smallingerland houdt zaterdag 2 september de  de fietstoertocht Drachtster Kei.  De routes gaan door de landelijke, bos- en heiderijke omgeving. Dit is de laatste fietstoertocht van dit seizoen, die door Fietstoerclub Smallingerland georganiseerd wordt. De start is vanuit de kantine van atletiekvereniging Impala aan de Sportlaan in Drachten. De routes leiden u over autoluwe wegen door een landelijke omgeving in oostelijke richting. De 40 km route gaat via de bossen van Beetsterzwaag naar Donkerbroek en langs de Wijnjeterper streek weer terug naar Drachten. De 75 km route brengt u verder via het Fochteloërveen richting Een en Amerika, om via De Wilp en Frieschepalen weer richting Drachten te gaan. De 110 km gaat verder oostelijk, door landelijk en bosrijk gebied naar pauzeplaats Zeijen. Langs de stuw van Alteveer, gaan we weer richting Steenbergen en sluiten op de 75km route aan om via Amerika terug te fietsen naar Drachten. Startttijden De...

Lees verder »