IFKS-zeilwedstrijd Tsjûkemar met verdiend roem Grutte Pier

ECHTENERBRUG – Grutte Pier van Lucas Bouma uit Jorwert is donderdagmiddag op overtuigende wijze als eerste binnengelopen bij de vierde IFKS-zeilwedstrijd in de klasse A. Op de Tsjûkemar bleef hij in de ‘op-en-del-baan’ vanaf de start een ferme voorsprong behouden. Dankzij de vier wedstrijden op rij, met even zo vele winnaars, is de A-klasse verzekerd van een echte strijd om nu een rechtsgeldig kampioenschap. De kaarten zijn allesbehalve geschud.   Een van de meest merkwaardige taferelen betrof ditmaal een pittig loefduel tussen regerend kampioen Klaas Kuperus met De Zes Gebroeders uit Makkum en Jaap Hofstee van It Swarte Wief uit Tijnje. De kampioen 2016 en de winnaar van de vorige dag vochten om luttele meters, in nu eens de achterhoede.  Hun positionering en het feit dat elke zeildag tot nu toe een andere winnaar oplevert, geeft wel aan dat de zestien deelnemende schepen qua snelheid aan elkaar zijn gewaagd. Zo...

Lees verder »